SEO оптимизация на сайт

seo оптимизация

Борбата за класиране чрез seo оптимизация в челните места на търсачките отдавна се е превърнала в необходим бизнес инструмент. Позициониране до 3 -та страница при търсене води до нарастване на посетителите на сайта , интересуващи се от вашите продуктите или услуги . Голямата борба между фирмите за първото място в класирането на Google се увеличава всеки ден.

Когато говорим за seo оптимизация на сайт е нужно да се споменат и нейните два аспекта: „On Page“ и „Off Page“ seo оптимизация. В първия случай се има предвид вашия сайт: съдържание като текст, мета описания, alt тагове, използване на микроформати, page load на страницата и други.

При втория случай на „Off Page“ seo оптимизация се изисква натрупването на линкове към вашия сайт от блогове, форуми , социални мрежи и други сайтове. При този вид оптимизация е много важно общият фон от линкове да бъде „естествен“. Ако използвате „black hat seo“ , „изкуствено“ увеличаване на линковете, рискувате Google да ви блокира при бъдещo подобрение на алгоритъма.

Освен класичеката seo оптимизация по темата може още да се спомене, че Google показва на 1- ва страница постове от Google+ и резултати от Google Maps. Така те популяризираха своята социална мрежа и услугата  си  за навигация, но промениха и резултатите при търсене.

Последното подобрение на алгоритъма на търсачката даде приоритет на сайтове с мобилна версия. Това показва , че и технологиите при изработка на сайт вече оказват влияние на класирането в Google.

Услуга като seo оптимизация на сайт включва:

  1. Оптимизиране на структурата на сайт;
  2. Подбор на подходящи ключови думи, описващи най-добре вашите цели;
  3. Мултиплициране на избраните ключови думи по естествен път;
  4. Създаване на профил в Google+, Google Webmaster и Google Analytic на сайта;
  5. Инсталиране на специализиран софтуер за подобряване на seo оптимизация;
  6. Профили от социални мрежи;

Всички тези действия имат за цел вашият сайт да се изкачи на челните места  при търсене в Google.

Posted on 29.04.2012 in Без категория

Share the Story

About the Author

Webrabotilnica е поделение на ИТ АКАДЕМИЯ АД (ЕИК: 115310365 гр. Пловдив) и се занимава над 4 години с изработка на сайт и SEO оптимизация. Освен с CMS системи, изграждаме сайтове с Yii, виртуализация на сървъри и др.
Back to Top