Samsung пусна в продажба SSD 512GB с големината на пощенска марка

Samsung

Вградената памет в лаптопите и смартфоните винаги е компромис между обем, скорост и физически размер. Индустрията обаче се бори ожесточено да намали размера и същевременно да подобри характеристиките на чиповете. Няколко месеца след като достави първия в света 16TB SSD носител

Samsung обяви нова линия бързи и ефективни 512GB SSD чипове, които са с големина на пощенска марка.

Samsung

В изявление Samsung твърди, че това е първата масово произвеждана 512GB твърдотелна памет. За разлика от други носители, които ползват няколко чипа, новата памет на Samsung е организирана като единичен чип, което я прави по-лесна за свързване с останалите електронни компоненти в различните устройства. Това прави чипа идеален за ултрабуци и смартфони от висок клас, за които лекотата и размерите са от голямо значение.

От Samsung обещават тройно по-добра производителност, в сравнение с конвенционално SATA SSD. Скоростите на четене/запис достигат до 1500MB/s и 900MB/s т.е. това на практика означава, че можете да прехвърлите 5GB HD видео само за 3 секунди. Samsung ще започне да продава новите чипове в обеми от 512, 256 и 128GB в края на юни.

Posted on 01.06.2016 in IT новини

Share the Story

About the Author

Webrabotilnica е поделение на ИТ АКАДЕМИЯ АД (ЕИК: 115310365 гр. Пловдив) и се занимава над 4 години с изработка на сайт и SEO оптимизация. Освен с CMS системи, изграждаме сайтове с Yii, виртуализация на сървъри и др.
Back to Top